23 april 2008

Kalla fakta


Amerikanska skattebetalare bidrar med 9000 dollar per år i kontanter eller socialbidrag till varje invandrare i landet. Det innebär 36,000 dollar till en fyrapersoners familj.
Man kan leva bra på det här i landet.

Man beräknar att en tredjedel av dessa immigranter är illegala och eftersom USA har 37 miljoner invandrare (legala och illegala) uppgick summan till 346 miljarder dollar under förra året, vilket motsvarar det dubbla budgetunderskottet.

Detta är information som undanhålls allmänheten och ingen av de pajkastande presidentaspiranterna besvarar frågor om detta.

En stor del av kostnaden faller på skolsystemet där 3.8 miljoner barn ( gissningsvis mest illegala) tar del av den icke-engelska undervisningen och 1,030 dollar spenderas på varje lagligt eller olagligt immigrantbarn; totalt 3.9 miljarder dollar.

Nästa kostsamma institution är kriminalvården. Den kostar skattebetalarna 1.5 miljarder att hålla 267,000 kriminella invandrare under lås och bom varje år. Eftersom fängelserna är överbelastade skickar man ut närmare 100,000 tillbaka på gatan i förtid. Dessa kriminella åstadkommer skada på egendom och liv och beräknas till 1.6 miljoner för varje offer.

Immigranterna (lagliga eller kriminella) håller nere lönerna för infödda amerikaner och orsakar därför ett skattebortfall som beräknas till 100 miljarder.

Medicaid är ett statligt sjukvårdsprogram och 25 % av immigranthushållen får vård genom detta och det kan omfatta allt från örsprång, skottskador och AIDS.
En av mina vänner är akutläkare vid vårt sjukhus och berättar att massor av "wet backs" kräver sjukvård genom akuten vilket många gånger försenar hjälp till verkligt sjuka personer. Hispanics utgör 13.7 % av befolkningen men upptar 19.2 % av alla Medicaid-kostnader.

Det senaste huslåne-fiaskot beror till stor del på att regeringen tvingat bankerna att låna ut pengar till husköp med mycket låga egna insatser, detta för att ge låginkomsttagare (läs immigranter) möjlighet att äga hus.
Med en egen insats på endast 200-300 dollar kan man sedan bara hoppa av om man inte klarar avbetalningarna och gissa vilka som får stå för fiolerna efteråt?

Manhattan Institute

1 Kommentarer:

Jean Moulin sa...

Tack Berit,

som bekant är jag , som livslång USA-vän (undantaget Irakpolitiken ;-)), sedan många år intresserad av den här frågan.

Förvånad över att den förtigs så starkt i svenska massmedier. T ex av USA-vänner som Dick Erixon, Ulf Nilson med flera.

Antar att det beror på, att det skulle omöjliggöra för dem att framhålla USA som förebild för svensk invandringspolitik. De skulle tvingas kräva minskad svensk invandring i stället, och det vore, som alla vet, värre än att kissa på golvet på en biopremiär.

Din sammanfattning var bättre än någon jag själv gjort här och borde finnas med under rubriken "viktiga bloggningar".

Nej, jag vet att vi inte har det, men borde. Då skulle man slippa googla på sådana bloggningar för att hitta tillbaka till viktiga fakta och länkar.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.